Cartea de identitate(CI) va avea un format identic cu carte electronica de identitate (CEI)


In proiectul de lege propus dezbaterii publice se enumera cele trei tipuri de CI care vor fi valabile de la 1 ianuarie 2011. Daca cititi cu atentie o sa observati urmatoarea ambiguitate:

Astfel, prima carte de identitate (CI) sau carte electronica de identitate (CEI) se elibereaza la 14 ani, potrivit optiunii solicitantului, se arata in proiect.

De la data punerii in circulatie a cartii electronice de identitate, cartea de identitate va avea un format identic cu aceasta (fara a contine insa si date in format electronic), tip card, ambele documente fiind emise pentru o perioada de patru ani, pentru persoanele cu varsta intre 14 si 18 ani, respectiv 10 ani, dupa implinirea varstei de 18 de ani.

Observati ca nu se foloseste nicaieri cuvantul CIP, ci doar date in format electronic. Insa asta nu exclude existenta unui CIP, neactivat si fara date, care ulterior poate sa fie activat, iar astfel simpla carte de identitate (CI) sa se transforme in carte electronica de identitate (CEI). Din acest motiv trebuie sa cerem specificarea expresa a neincluderii CIP-ului in cartile de identitate simple (CI).

Comunicatul MAI poate fi lecturat AICI

O alta nedumerire ar fi: de ce nu se pastreaza actualele CI, care stim ca nu contin CIP?

Noile CARTI DE IDENTITATE (CI) nu mai specifica numele parintilor. Un prieten si-a schimbat anul acesta buletinul si nici nu a observat ca nu erau trecuti parintii. A ramas socat cand si-a dat seama.

Mi-a atras atentia, insa, faptul ca spre deosebire de CI, CEI vor avea “in plus” si numele parintilor. De ce numai CEI? Astia care isi fac CI nu mai au dreptul la origine, ei au aparut din senin la o materninate, spre deosebire de ceilalti care au si parinti? E ridicol. Am vazut ca noile CI nu mai specifica numele parintilor. Un prieten si-a schimbat anul acesta buletinul si nici nu a observat ca nu erau trecuti parintii. A ramas socat cand si-a dat seama. Cred ca trebuie sa avem in vedere si aspectul acesta in momentul in care vom opta pentru clasicele carti de identitate, din respect pentru originea si parintii nostri.
–––––––––––––––––-
….. actul de identitate electronic este de fapt pecetea. Este doar o inselatorie ca este o etapa intermediara. Cind iti faci actul de identitate electronic iti scaneaza amprentele iti scaneaza retina. Baza de date (cartea fiarei) se construieste deja prin colectarea de date biometrice. Reprezentantii MAI mint ca datele biometrice vor fi stocate doar in cipul actului iar ei nu le vor pastra in bazele lor de date. Oare cit de fraieri ne cred ei incit sa inghitim astfel de gogosi? In momentul in care cipul din acte va fi inlocuit cu cel implantat exact cum ai spus va fi doar o simpla formalitate, uriasa baza de date biometrica a cetatenilor va fi fost pusa deja de mult in functiune. Nu va fi cum spui tu ca doar copiaza de pe un cip pe altul. Nici nu au nevoie deoarece vor avea deja toate datele tale. Cipul va putea eventual sa contina si numai CNP-ul..te-a scanat a citit CNP-ul din cipul implantat a cautat in baza de date, stie tot…pe unde ai umblat, ce ai mincat etc…Evident ca o data ce ti-ai facut actul biometric te-ai lepadat si procesul este ireversibil deoarece daca cumva te razgindesti dupa acesta, crezi cumva ca autoritatile acestei lumi satanice vor sterge datele tale biometrice din baza lor de date, la insistentele tale? In nici un caz! Evident daca acele date ar fi stocate DOAR in cipul din act procesul ar fi reversibil intrucit acel cip poate fi distrus, dar sint convins ca nu este cazul. Datele stocate in cip vor avea un backup in bazele lor de date. Daca vom avea de ales intre act de identitate normal si electronic inseamna ca bunul Dumnezeu s-a milostivit de noi si ne-a mai dat timp, dar sistemul va face tot ce ii va sta in putinta sa ne marginalizeze pe noi care vom avea inca acte de identitate clasice. Vom sta la cozi mai mari la impozite, nu vom mai avea drept sa obtinem permis de conducere, nu vom mai putea posta pe bloguri fara a ne identifica electronic cu actul de identitate cine stie ce altele, doar pentru a incerca sa ne convinga sa nu mai fim retrograzi si sa acceptam “binefacerile” tehnologiei moderne. Insasi faptul ca doar cartile de identitate electronice vor avea prenumele parintilor inscrise pe ele este un semn in sensul mentionat mai sus.!

Cititi va rog si:
Cardul de sanatate cu cip 666 va fi introdus de la 1 ianuarie 2011 

Lasă un comentariu