VIDEO-Cultul Icoanelor Referinta Biblica si Istorica


„Orice traditie care nu exista in Scriptura este vrednica de dispretuit si vrednica de lepadat. Cei care sustin o anumita traditie apostolica, lipsita insa de autoritatea Bibliei, se afla sub sabia maniei lui Dumnezeu.” „Crestinismul bizantin de dupa anul 300 prezinta adesea alunecari in diverse forme de idolatrie sau de superstitii excentrice ce nu sunt decat reinvieri ale paganismului in stilul vietii religioase crestine.” Ovidiu Drimba, Istoria culturii si civilizatiei, ed. 1997, vol. II, pag. 191. Comentariul lui O. Drimba pune in discutie si alte obiceiuri ciudate: la botezarea unora erau chemate icoanele sa fie nasi, alte dati erau oameni. Calugarii razuiau din partea lemnoasa a icoanelor cateva firimituri, ca sa le bage in cuminecatura, socotind ca este ceva mistic, o putere nemaipomenita, daca o bucatica din ele ajunge sa fie asimilata de om. „Urmand interzicerea din Decalog, crestinii din primele doua secole nu si-au facut imagini… Abia spre sfarsitul secolului al VI-lea si in cursul secolului al VII-lea imaginile devin obiect de devotiune si de cult in biserici si in locuinte.” Mircea Eliade, Istoria credintelor si ideilor religioase, 1988, vol. III, pag. 66. „La crestinii primi, icoanele religioase se amintesc la inceputul seco-lului III. in tot decursul acestui secol intrebuintarea lor e rara si nu prea bine vazuta Eusebiu din Cezareea considera intrebuintarea icoanelor ca un obicei paganesc. Sf. Ioan Gura de aur si Augustin nu prea se invoiesc cu acest obicei. Epifaniu era un contrar hotarat si infocat contra icoanelor.” Dr. C.Chiricescu, Istoria dogmelor, Curs litografiat, 1904, pag. 181.

Reclame

14 răspunsuri

 1. VIDEO-Invazia Pagana – Caderea NEW AGE-ului
  http://bibliasautraditia.wordpress.com/2009/04/24/invazia-pagana-caderea-new-age-ului/

 2. VIDEO-Cinstirea adusa sfintilor
  http://bibliasautraditia.wordpress.com/2009/06/20/cinstirea-adusa-sfintilor/

 3. Pagan Invasion – Diavolul
  http://video.google.com/videoplay?docid=816897464546641739&ei=Y_IlS9D2BqjI2gLpuPjmDg&q=pagan+invasion+series&hl=ro&view=3&emb=1#

 4. Documentare celebre: „Meditation – Pathway to deception” (MEDITATIA, O CALE SPRE DECEPTIE), subtitrare in limba romana
  http://saccsiv.wordpress.com/2009/12/12/documentare-celebre-%e2%80%9emeditation-%e2%80%93-pathway-to-deception%e2%80%9d-meditatia-o-cale-spre-deceptie-subtitrare-in-limba-romana/

 5. Felicitări pentru blog!

  Binecuvântări!

 6. Super blog si super articole.

 7. Există icoane, cruci şi simboluri din primele veacuri creştine, aflate în catacombe, unde primii creştini se ascundeau şi trăiau din cauza persecuţiilor şi unde îşi practicau credinţa, convingerile religioase.

  În catacombele Romei există icoane vechi ale Mântuitorului şi imagini ale Sfintei Cruci. În catacomba Sf. Calist se afla Icoana Mântuitorului şi Cina cea de Taină, datând din secolul al II- lea; Închinarea Magilor, vindecarea orbului din naştere etc.

  Catacombele sunt primele locuri de inchinare a crestinilor, datand din sec. al II-lea, sunt situate la periferia orasului langa vechile drumuri ce porneau din oras.
  In Roma s-au descoperit peste 40 de catacombe, cele mai cunoscute si mai vizitate fiind :
  Catacombe di San Callisto, sec 2

  http://www.reidsitaly.com/images/lazio/rome/sights/catacomb_stcallixtus_good_shepherd.jpg Iisus in picioare

  • Dumnezeu zice in Exod 20, 4-6 :,,Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisarea lucrurilor care sant sus in ceruri,sau jos pe pamant,sau in apele mai de jos dacat pamantul.Sa Nu te inchini inaintea lor ,si sa nu le slujesti;caci EU , Domnul ,Dumnezeul tau ,sant un Dumnezeu gelos , care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si al patrulea neam al celor ce Ma urasc , si Ma indur pana la al miilea neam de ceice Ma iubesc si pazesc Poruncile Mele .,, !Si Ioan 14,15. !

   • si atunci sa contrazis Dumnezeu cand a dat porunca sa se faca heruvimii???

    Nu CRED

   • @dany
    Ezechiel 28:14 Erai un heruvim ocrotitor cu aripile întinse; te pusesem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, şi umblai prin mijlocul pietrelor scânteietoare.
    Ezechiel 28:16 Prin mărimea negoţului tău te-ai umplut de silnicie şi ai păcătuit; de aceea te-am aruncat de pe muntele lui Dumnezeu şi te nimicesc, heruvim ocrotitor, din mijlocul pietrelor scânteietoare.

 8. Exod 20,4-6 si Ioan 14,15. !

 9. Am gasit pana acum numai cultul icoanelor si originea sarbatorilor, dar CD-l de pe care au fost preluate aceste capitole mai cuprinde inca opt caitole si anume:Cultul Maicii Domnului si al sfintilor, Cultul mortilor si al moa\telor,Cultul crucii, Romanii si Crestinismul, Preotia, monahismul, Biserica si Mantuirea, Botezu; si Cina Domnului.
  M-as bucura sa fie expuse troate aceste capitole . Dumnazeu sa va binecuvinteze lucrarea de aparare a Adevarului Evanghelic si Apostolic, atat de necesar poporului Roman, afundat in obiceiuri si traditii care in loc sa-l duca la Usa care e Hristos,e invatat sa ajunga la Dumnezeu, prin icoane si oseminte de prezumtivi sfinti sau sfinte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: