VIDEO-Femeie rămasă cu handicap în urma unei reacţii la vaccinul antigripal


Myfoxdc: Woman disabled by flu shot reaction

WASHINGTON, D.C. – O femeie din Ashburn, Virginia, duce o luptă cumplită în urma unei reacţii adverse foarte rare la vaccinul împotriva gripei sezoniere

Cei mai mulţi medici susţin că vaccinurile antigripale sunt sigure. În cazul de faţă, potrivit FDA (Administraţia pentru alimente şi medicamente) nu s-a descoperit nimic în neregulă cu lotul respectiv, cu toate acestea uneori apar şi complicaţii.

Se pare că acestea i-au schimbat definitiv viaţa lui Desiree Jennings.

La 26 de ani, Desiree Jennings era întruchiparea sănătăţii. Era majoretă la Washington Redskins şi alergătoare pasionată. Viaţa ei s-a schimbat pentru totdeauna din ziua de 23 august când, după cum spune ea, s-a vaccinat împotriva gripei sezoniere la un magazin alimentar din localitate.

„Atunci mă antrenam pentru un semi-maraton”, ne-a spus Jennings plângând. „Totul s-a întâmplat atât de repede!”

La zece zile de la vaccinare, s-a îmbolnăvit de gripă. După aceea, sănătatea ei s-a deteriorat brusc. A început să leşine şi a trebuit să fie internată de două ori în spital.

„Ne-am dus la un centru medical de urgenţă şi acolo nici măcar n-au vrut s-o scoată afară din camionetă, deoarece avea crize foarte violente, astfel încât au chemat imediat o ambulanţă”, spune soţul ei, Brendan Jennings.

Medicii de la Inova Fairfax şi Johns Hopkins au diagnosticat-o cu o tulburare neurologică rară, numită distonie. Ei cred că a fost cauzată de o reacţie severă la vaccinul antigripal.

Desiree are acum dificultăţi în vorbire, mers, şi chiar în a mânca. În timpul unui interviu la FOX 5, ea a avut mai multe crize convulsive. Efectele sunt ireversibile.

„Simptomele se agravează dacă îmi folosesc vocea sau dacă merg atunci când semnalele creierului au rateuri”, spune Jennings.

Desiree a informat Administraţia pentru alimente şi medicamente (FDA) cu privire la problemele sale de sănătate, gândindu-se că e posibil să fi fost ceva în neregulă cu vaccinul. Am contactat şi noi FDA şi ni s-a spus că nu s-a descoperit nicio problemă cu lotul de vaccinuri din care a fost injectată Desiree, şi că agenţia nu a primit alte rapoarte de reacţii adverse din acest lot.

Specialiştii medicali subliniază că, în general, reacţiile adverse sunt extrem de rare.

„Vaccinul antigripal este sigur pentru majoritatea populaţiei, şi după cum am mai spus, îi compătimim pe cei care trec prin astfel de situaţii – gândindu-ne că fac ceva grozav pentru sănătatea şi starea lor de bine, dar acest lucru se întâmplă în cazuri extrem de rare”, spune Rachel Lynch, purtătoarea de cuvânt pentru Fairfax Inove Health System.

Desiree s-a întâmplat să fie unul dintre aceste cazuri rare.

„Nu vreau să mai păţească şi alţii la fel”, spune Jennings.

Desiree şi soţul ei intenţionează să meargă în noiembrie la Clinica Mayo din Arizona. Ei speră să primească mai multe răspunsuri despre această boală şi despre cum să se descurce cu ea.

Desiree a mai fost vaccinată împotriva gripei în 2007 şi 2008.

Ce este distonia?

Distonia este o tulburare a miscarii, caracterizata prin contractii musculare involuntare, care provoaca adesea posturi vicioase, torsionate, ale segmentelor afectate. Mecanismele neurologice care fac ca muschii sa fie relaxati atunci cand nu sunt solicitati nu mai functioneaza corect. Adesea, muschii antagonisti se contracta simultan, ca si cand ar exista o competitie pentru a prelua controlul partii de corp respective. Imaginati-va ca, atunci cand doriti sa indoiti cotul, nu puteti sa o faceti, pentru ca muschii care il intind se contracta in acelasi timp cu cei care incearca sa il plieze. Sau atunci cand vreti sa stati in pozitie de „drepti”, nu reusiti decat cu greu, pentru ca se contracta simultan si muschii care va ajuta sa va aplecati.

Exista mai multe forme de distonie. Putem intalni, de exemplu, forme focale care se rasfrang asupra unui singur segment, precum blefarospasmul ce afecteaza pleoapele, distonia cervicala care afecteaza gatul si umerii, distonia mainii, asa-numita „crampa a scriitorului” etc. Alte tipuri de distonie sunt generalizate, precum distonia generalizata precoce, distonia mioclonica sau distonia paroxistica si diskinezia etc., care afecteaza mai multe segmente de corp in acelasi timp.
Privite din alt unghi, exista distonii primare – cauzele fiind adesea anumite malformatii de natura genetica –, care apar in general inainte de varsta de 30 de ani, si exista distonii secundare, cel mai adesea in contextul unor maladii neurologice. Din punctul de vedere al leziunilor neurologice implicate, sunt afectati nucleii bazali, dar mecanismele de producere sunt inca in studiu.

Reclame

2 răspunsuri

  1. EXTREM DE IMPORTANT: NANOPARTICULE mortale in VACCINUL contra gripei porcine?
    http://saccsiv.wordpress.com/2009/09/15/extrem-de-important-nan

  2. http://mucenicul.wordpress.com/2009/12/10/decat-sa-moara-capra-mea-mai-bine-sa-moara-a-vecinului/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: